VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Antipasti-salade
Salades saai? Niet als je deze volwaardige en geweldig smaakvolle salade hebt geprobeerd. Antipasti zijn de typische, gevarieerde hapjes die in Italië als aperitiefhapje worden geserveerd. Deze salade voegt verschillende ingrediënten uit die categorie samen in een royale salade die schittert als lunch of lichte maaltijd. De flinke portie kikkererwten zorgt er voor dat brood overbodig wordt en je een gezond maar voldaan gevoel hebt.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Ingrediënten
Dressing
Salade
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng naar wens op smaak met peper en zout. Zet even opzij.
  2. Neem een ruime kom klaar voor de salade.
  3. Versnijd de rode ui in fijne ringen, de tomaatjes, pepperonici en olijven in plakjes.
  4. Meng alle ingrediënten voor de salade samen met het merendeel van de dressing grondig door elkaar (je kan altijd meer dressing toevoegen of bij op tafel zetten).
  5. Serveer de salade meteen, heerlijk met een glaasje droge witte wijn. Smakelijk!
Notities

Liever vegetarisch? Laat simpelweg de salami achterwege, de salade is vol en royaal genoeg van smaak om die niet te hoeven vervangen.