VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Zeewolf met spek, geroosterde aardappel en veldsla (Jeroen Meus)
Liefhebbers van vis weten dat zeewolf een absolute delicatesse is. Het malse vlees heeft veel smaak en laat zich makkelijk omringen door tal van ingrediënten. In dit recept kies Jeroen Meus voor een feestelijke aanpak: opgerold in spek, met knapperige aardappelen en frisse veldsla.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel de teentjes look en plet fijn. Versnijd de sjalotten en aardappelen (ongeschild) grof.
  2. Doe alles in een ovenschaal en vul aan met de kappertjes, laurier, tijm en rozemarijn.
  3. Breng op smaak met grof zout, peper en een beetje paprikapoeder. Besprenkel daarna royaal met olijfolie en meng goed om.
  4. Laat de aardappelen 30 tot 40 minuten garen in een voorverwarmde oven (200°). Schud halverwege eens op.
  5. Halveer ondertussen de kerstomaatjes. Besprenkel met wat olijfolie en balsamico. Roer om en zet opzij.
  6. Spoel aansluitend de veldsla en laat uitlekken.
  7. Kruid de stukken vis met peper en een beetje zout. Rol elk stukje vis voorzichtig op in twee plakjes gerookt spek.
  8. Bak de stukken vis rondom aan in een scheut olijfolie (laat ze eerst bakken op de ‘naden’ van het gerookt spek, zo blijven ze beter opgerold).
  9. Controleer tijdig of de vis al voldoende gegaard is. Laat de vis zeker niet te ver garen.
  10. Haal de geroosterde aardappelen uit de oven en verwijder de kruiden. Roer er de kerstomaatjes, veldsla en ansjovis (in kleine stukjes) voorzichtig door.
  11. Serveer de stukken vis vers uit de pan met de geroosterde aardappelen en lauwe salade. Smakelijk!
Notities

In een romantische bui? Vervang dan de zeewolf door skrei, een specifieke soort kabeljauw die enkel en alleen rond Valentijn te verkrijgen is.