VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes
Met eenvoudige ingrediënten kan je best verrassend koken, het is veelal slechts een kwestie van inspiratie. Dit recept helpt je op weg, van eenvoudige varkenslapjes, spinazie en aardappelen maak je zonder moeite een zonnig, Zuiders gerecht.
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
15minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Schel de aardappelen zorgvuldig en snijd in hapklare blokjes. Indien je met krieltjes werkt, kan je ze gewoon in de pel koken. Breng de aardappelen aan de kook in voldoende water met twee blokjes kippenbouillon. Laat slechts 5 minuten garen en laat afkoelen.
  2. Indien je met verse spinazie werkt, start je vervolgens met het fijnsnijden. Koos je voor diepvriesspinazie, volstaat het om deze te laten ontdooien.
  3. Stoof de ui in een klontje boter. Eenmaal de ui glazig ziet, voeg je de spinazie toe. Laat op temperatuur komen en voeg onmiddellijk de room toe. Laat de room inkoken op een middelmatig vuur en breng verder op smaak met peper, zout en een mespuntje nootmuskaat. Indien je met versie spinazie werkt, kan een snuifje bicarbonaat ook geen kwaad. Zo blijft de groene kleur beter bewaard.
  4. Doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en schroei de afgekoelde aardappeltjes kort maar hevig. Voeg voldoende Provençaalse kruiden toe.
  5. Bestrooi de varkenslapjes langs elke zijde met peper, zout en dragon. Bak ze kort langs elke zijde in een beetje boter.
  6. Eenmaal de spinazieroom voldoende ingekookt is, kan je serveren. Werk de aardappeltjes af met de lente-ui en klaar. Smakelijk!