Een sappig varkenshaasje mag niet ontbreken in het lijstje ‘klassiekers die regelmatig op het menu mogen staan’. Je kan werkelijk alle kanten op met dit mager stuk vlees, zeker als je het vult. In dit recept kiezen we voor een zuiderse toets met een pesto op basis van champignons en romige linguine.
Snijd de varkenshaas in de lengte zo diep mogelijk in. Laat op kamertemperatuur komen.
Snipper de sjalotten en pers de knoflook. Fruit in een scheutje olijfolie in een pan.
Hak de champignons grof en voeg toe. Laat bakken tot er geen vocht in de pan meer is, kruid met peper en zout.
Blus met een scheutje witte wijn en laat uitkoken.
Doe de gebakken champignons in een blender. Voeg Parmezaanse kaas, pijnboompitten, een handvol basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie toe. Mix fijn tot een pesto.
Kruid de pesto naar smaak af met peper en zout.
Lepel de champignonpesto in de varkenshaas. Sluit met enkele tandenstokers en kruid rondom met peper en zout.
Smelt een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan. Schroei de varkenshaas rondom aan.
Laat de varkenshaas nog 15 minuten verder garen in de oven (160°).
Gaar ondertussen de linguine in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Giet de pasta af en roer er meteen de kruidenkaas met erwtjes door. Kruid bij met peper, zout en nog wat gesnipperde basilicum.
Versnijd de varkenshaas in dikke plakken. Serveer op de pasta en werk af met basilicum. Smakelijk!