VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Taboulé van bloemkool met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Gezonde en smaakvolle recepten is het handelsmerk van Sandra Bekkari. Bij haar ben je altijd aan het juiste adres wanneer je iets wil klaarmaken waar je van kan genieten zonder aan je lijn te moeten denken. Veel groentjes is immer het geheim, zo wordt in dit zomers gerechtje taboulé gemaakt van bloemkool. Verrassend lekker!
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Mix de bloemkoolroosjes tot kleine korreltjes in een keukenrobot/blender/cutter/… Laat niet te lang mixen om een moes te vermijden.
  2. Rol de granaatappel al drukkend een paar keer over het werkblad. Halveer en klop de pitjes er uit.
  3. Spoel de kikkererwten met voldoende koud water en laat uitlekken.
  4. Meng de stukjes munt en koriander met een flinke scheut olijfolie en het limoensap.
  5. Hak de amandelen grof. Rooster ze in een pan met antikleeflaag.
  6. Haal de amandelen uit de pan en laat rusten. Bak de bloemkool-couscous in dezelfde pan aan in een scheutje olijfolie. Kruid met ras-el-hanout, peper en zout. Schud goed op tijdens het bakken.
  7. Meng de bloemkool-couscous met alle overige ingrediënten (granaatappelpitten, kikkererwten, dressing, amandelen en zongedroogde tomaatjes). Versier met nog wat verse kruiden en dien warm of koud op. Smakelijk!
Notities

Geen fan van koriander? Gebruik dan platte peterselie.