VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Spaghetti Margherita (Colruyt)
Een pizza margherita hoef je niemand uit te leggen, de pure smaken van tomaat, kaas en basilicum zijn niet te versmaden. Daarom bedacht het receptenteam van Colruyt een variant op basis van spaghetti. Deze smeuïge en vegetarische pasta vormt een perfect avondmaal na een goedgevulde (werk)dag.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit in een ruime stoofpot een scheut olijfolie. Snipper de ui fijn en laat rustig stoven.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in vier, verwijder de zaadjes en versnijd in stukjes.
  3. Voeg de helft van de tomatenstukjes toe aan de kookpot en laat meestoven.
  4. Pel en snipper de tenen knoflook extra fijn. Voeg toe aan de tomaten en roer om.
  5. Bestrooi de tomaten met bloem en laat even aanbakken. Roer goed om.
  6. Blus met de kippenbouillon en room. Voeg de gedroogde peterselie en oregano toe. Laat zachtjes indikken.
  7. Breng ondertussen de pasta aan kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  8. Rasp de Grana Padano (bewaar nog wat voor de afwerking) en scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes. Voeg toe aan de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  9. Giet de spaghetti af en roer samen met de rest van de tomatenblokjes door de saus.
  10. Trek de blaadjes basilicum van de plantjes en roer ongeveer drie vierde door de spaghetti. Maak de saus indien nodig losser met een beetje kookvocht van de pasta.
  11. Serveer in diepe borden. Werk af met de rest van de basilicumblaadjes, een snuifje zwarte peper en nog wat geraspte Grana Padano. Smakelijk!