VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Soep van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Op Sandra Bekkari kan je rekenen in je zoektocht naar lekkere, verrassend en gezonde receptjes. Dit smaakvolle soepje is zowel alledaags, als erg feestelijk wanneer je het serveert met sint-jakobsnoten. Extra bonus: ook de allerkleinsten zullen smullen van dit voedzame soepje met zoete aardappel en gember.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
soep
afwerking
Instructies
  1. Snipper de rode ui grof, de knoflook fijn.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een kom. Fruit de ui en knoflook.
  3. Schil ondertussen de zoete aardappelen en gember. Versnijd in stukjes.
  4. Voeg de stukjes gember en zoete aardappel toe. Kruid met kurkuma en zwarte peper.
  5. Blus met de groentebouillon en laat nog een kwartiertje pruttelen.
  6. Hak ondertussen de hazelnoten grof en kleur aan in een pan met antikleeflaag, zonder vetstof.
  7. Mix de soep fijn, kruid naar smaak bij en houd warm.
  8. Bak net voor het opdienen de sint-jakobsnoten langs elke kant één minuutje aan in vetstof. Kruid met een snuif cayennepeper.
  9. Lepel de soep in kommetjes. Werk af met een sint-jakobsnootje, wat geroosterde hazelnoot en een takje koriander. Smakelijk!
Notities

Het aantal sint-jakobsnoten kan je helemaal zelf bepalen bij dit gerecht. Als je de soep bereidt voor vier personen als volwaardig voorgerecht, kan je 2 à 3 nootjes per persoon voorzien. Maak je er echter een hapje van, kan je van dezelfde hoeveelheid soep een twaalftal kleine kommetjes vullen, met telkens één sint-jakobsnootje.