VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Scampi met geroosterde artisjok
De populariteit van scampi is eenvoudig te verklaren: een verfijnde, karakteristieke smaak die zich buitengewoon goed laat combineren met talloze ingrediƫnten. Eenvoud siert echter, denk maar aan die heerlijke klassiekers zoals scampi met look of diabolique. Dit eenvoudige recept (dat je best inzet als voorgerecht) kiest voor geroosterde artisjok: een ware delicatesse!
Porties Prep Tijd
4personen 5miuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5miuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Laat de scampi (indien nodig) ontdooien en dep goed droog.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een ruime braadpan. Voeg ook wat olie van de geroosterde artisjokken toe.
  3. Bak de scampi kort maar krachtig aan in de olie. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de scampi uit de pan en houd warm.
  5. Snipper de sjalot en teentjes knoflook fijn. Fruit op een matig vuur in dezelfde pan.
  6. Voeg de artisjokken toe (versnijd indien nodig in kleinere stukken) en laat ze even aanbakken.
  7. Overgiet met een flinke scheut Marsala (of witte wijn). Laat de alcohol verdampen.
  8. Roer de scampi terug door de pan en laat ze heel even terug opwarmen.
  9. Werk af naar smaak met peper, zout en flink wat dille. Smakelijk!
Notities

Serveer dit verfijnde voorgerecht bij voorkeur met knapperig brood. Maak je er liever een hoofdgerecht van? Verdubbel dan de porties en serveer bij voorkeur met pasta en een knapperige salade.