Op feestelijke momenten is het nooit verkeerd om terug te grijpen naar beproefde klassiekers. Een vispannetje is bijvoorbeeld relatief eenvoudig maar kon toch erg luxueus zijn. Ontdek in dit recept een erg verfijnde bereidingsmethode van individuele potjes met de lekkerste stukjes vis en een elegant sausje op basis van witte wijn.
Doe de room, witte wijn en fond met een steranijs in een steelpan. Laat op een zacht vuur reduceren tot ongeveer de helft overblijft.
Versnijd ondertussen de butternut in hapklare stukjes. Schik op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Laat de stukjes butternut 20 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven (200°), roer halverwege eens om.
Versnijd ondertussen de preiwitten in ringen.
Voorzie per persoon een potje/pannetje. Wrijf in met olijfolie.
Versnijd de vis in hapklare (maar niet al te kleine stukken). Dep, samen met de coquilles, droog.
Verdeel de stukjes butternut, preiringen, stukken vis, coquilles en kappertjes over de potjes. Kruid met wat peper, zout en vers gesnipperde peterselie.
Verdeel de ingekookte saus over de potjes tot alle ingrediënten min of meer onder staan.
Bestrooi met kaas en laat 10 à 15 minuten gratineren in de oven (zet de grillstand aan voor een mooi kaaskorstje).
Bestrooi de pannetjes net voor het opdienen met rivierkreeftjes (of grijze garnalen) en nog wat gesnipperde peterselie. Lekker met puree, gratin of kroketjes en een glas witte wijn. Smakelijk!