Het comfortabele van een risotto laat zich makkelijk samenvatten: weinig werk, niet zo moeilijk, vrijwel alles kan er in en je maakt slechts één pan vuil. In dit recept combineren we het smaakvolle karakter van gehakt met de verfijnde karakter van venkel. Eenvoudige maar heerlijke comfort food!
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan. Bak het gehakt rul, kruid met peper en zout.
Snipper ondertussen de ui, knoflook, selder en venkelknol fijn. Bewaar het groen van de venkel voor de afwerking.
Voeg eenmaal het gehakt begint te bruinen de ui en knoflook toe. Roer goed om en laat even mee aanstoven.
Voeg vervolgens ook selder en venkel, samen met de venkelzaadjes, wat chili en oregano toe. Roer alles wederom om en laat enkele minuten verder stoven.
Blus met de witte wijn. Roer alle aanbaksels goed los en laat de alcohol verdampen.
Voeg de rijst toe. Roer om en laat even aanbakken.
Overgiet met de kippenbouillon tot alles onderstaat. Hou de rest van de bouillon klaar om indien nodig aan te vullen.
Laat de risotto op een matig vuur inkoken. Roer nu en dan om, voeg wat meer bouillon toe indien de rijst droog komt te staan zonder gaar te zijn.
De risotto is klaar eenmaal de bouillon helemaal geabsorbeerd is en de rijst gaar/zacht.
Roer een klontje boter en flink wat gemalen Parmezaan door de risotto. Werk naar smaak af met peper en zout. Versier met wat groen van de venkel en serveer meteen. Smakelijk!