VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)
Iedereen is stiekem (of niet zo stiekem) dol op gehaktballen. In al hun eenvoud zijn het typische lekkernijen van bij ons die je op ontzettend veel manieren kan klaarmaken. Sandra Bekkari toont je in dit mediterrane recept hoe je ze gezonder kan maken. Door toevoeging van quinoa aan het gehakt zorg je voor gezondere én voedzamere balletjes die in combinatie met lekker veel groentjes in een royale, gegartineerde tomatensaus een waar festijn garanderen.
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de quinoa beetgaar volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water (of groentebouillon). Laat daarna afkoelen.
  2. Snipper ondertussen sjalot en knoflook fijn. Snijd de courgettes in kleine blokjes en de preistengels in fijne ringen.
  3. Stoof de gesnipperde sjalot en knoflook aan in een scheut olijfolie in een ruime kookpot.
  4. Voeg courgette en prei toe. Laat even meestoven.
  5. Roer tomatenpuree, harissa en passata door de groentjes. Breng op smaak met flink wat Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen.
  6. Meng de quinoa, het gehakt, de eidooiers, wat ras el hanout, peper en zout goed door elkaar. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  7. Bak de balletjes aan in een pan met olijfolie tot ze goudbruin zijn.
  8. Vul de bodem van een ovenschaal met wat tomatensaus. Leg daar de balletjes op. Overgiet met de rest van de saus.
  9. Bestrooi de ovenschotel met vers geraspte pecorino. Laat 15 minuten gratineren in een voorverwarmde oven (200°).
  10. Werk af met verse basilicum. Smakelijk!