VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)
Licht en gezond lunchen? Reken dan op Sandra Bekkari? Deze heerlijke maaltijdsalade met quinoa is gebaseerd op een wereldwijd geliefde klassieker uit Napoli: tomaat en mozzarella. Ontdek in dit recept Sandra’s originele aanpak!
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Lunch
,
Salade
,
Voorgerecht
Keuken
Italiaans
,
Mediterraan
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Dieet
Gezonde recepten
,
Low-carb
Chef kok
Sandra Bekkari
Niveau
Beginner
Servings
Prep Time
4
personen
15
minuten
Cook Time
15
minuten
Servings
Prep Time
4
personen
15
minuten
Cook Time
15
minuten
Ingredients
4
eetlepels
pijnboompitjes
240
gram
quinoa
mix
0,5
liter
groentebouillon
250
gram
mozzarella
bolletjes
400
gram
kerstomaatjes
verschillende kleuren
4
handenvol
rucola
enkele
takjes
basilicum
fijngehakt
balsamicoazijn
olijfolie
peper en zout
Instructions
Gaar de quinoa beetgaar in de groentebouillon (reken op 12 à 15 minuten).
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een pan met antikleeflaag tot ze goudbruin zijn.
Giet de quinoa af en laat even afkoelen.
Roer de kerstomaatjes, mozzarella, rucola en gesnipperde basilicum door de quinoa.
Breng de maaltijdsalade verder op smaak met peper, zout, olijfolie en balsamicoazijn.
Werk net voor het opdienen af met de geroosterde pijnboompitjes. Smakelijk!