Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges
De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. En hoewel eenvoud doorgaans de meest verstandige keuze is, kan het nu en dan leuk en vooral extra lekker zijn om met net dat ietsje meer aan de slag te gaan. Ontdek daarom in dit recept een royale pasta met chorizo, bisque, grijze garnalen en groene asperges.
Breng de pasta aan de kook volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Kook al dente en houd opzij.
Versnijd ondertussen de chorizoworst in plakjes. Bak aan in een flinke scheut olijfolie in een ruime, hoge pan.
Schep de stukjes worst uit de pan eenmaal ze lichtjes gekleurd zijn en de olie feloranje en extra smaakvol is geworden.
Snipper de sjalotten, knoflook en wortel fijn. Stoof aan in de olie.
Blus na een tiental minuten met een scheutje witte wijn. Laat even inkoken. Voeg dan de bisque toe.
Breng de bisque zachtjes aan de kook. Voeg de aspergepunten toe en laat mee garen terwijl de saus wat indikt.
Versnijd ondertussen de kerstomaatjes in kwartjes en hak de peterselie fijn.
Roer de pasta samen met de stukjes chorizo, kerstomaat en het merendeel van de peterselie door de saus. Laat nog even warmen.
Werk de pasta naar smaak af met peper, zout en nog een scheutje olijfolie. Bestrooi net voor het opdienen met de rest van de peterselie en de grijze garnalen. Smakelijk!