VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met tomatenpesto en scampi (Sofie Dumont)
Voor een buikvullend, smaakvol en ietwat verrassend receptje kan je altijd terecht bij Sofie Dumont. Deze ladychef van eigen bodem kiest steevast voor leuke combinaties, zoals pasta met tomatenpesto en scampi. Verfijnd en toch alledaags.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Pasta met scampi
Tomatenpesto
Instructies
  1. Start met het bereiden van de pesto: doe de tomaatjes en knoflook met wat peper, een scheut olijfolie en wat citroensap in een cutter. Mix fijn.
  2. Voeg de geroosterde hazelnoten, Parmezaanse kaas en het chilipepertje toe. Mix nogmaals fijn.
  3. Werk de pesto naar wens af: peper, zout, kaas, citroensap,… Indien de structuur te dik of te slap is, kan je extra noten of een scheutje water toevoegen.
  4. Breng de pasta aan de kook in een royale portie gezouten water. Kook beetgaar en giet af.
  5. Spoel ondertussen de spinazie en zwier droog.
  6. Bak daarnaast de scampi kort aan (1 minuut per zijde volstaat) in een pan met olijfolie en geperste knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Haal de scampi uit de pan, houd warm en zet opzij. Voeg een vers scheutje olijfolie aan de pan toe en bak de spinazie kort op.
  8. Voeg de mascarpone aan de spinazie toe. Werk af met peper en zout. Roer er daarna enkele lepels tomatenpesto door en meng door de pasta.
  9. Serveer de pasta in diepe borden. Werk af met de gebakken scampi, wat rucola en een toefje tomatenpesto. Smakelijk!