Aaaah, pasta! Altijd lekker, nooit moeilijk en zo plezierig om mee te variƫren. Vlees, vis of vegetarisch, er bestaan recepten zat. De echte uitschieters vinden is dan weer lastig, niet elk recept is even origineel of lekker. Met deze linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus ben je zeker van een heerlijk diner, beloofd!
Breng de pasta aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Stoof de gesnipperde sjalot, look en chili (als het pikant mag zijn hoef je de zaadjes niet te verwijderen) aan.
Voeg, eenmaal de ui glazig geworden is, de fijne stukjes venkel toe en laat op een matig vuurtje garen.
Blus met de witte wijn. Laat verdampen en roer er dan het scheutje room onder. Snijd ondertussen de kerstomaatjes in kwartjes en hak het grootste deel van de verse dille fijn.
Voeg van zodra de room begint in te dikken de stukjes kerstomaat met de gesnipperde dille toe. Laat nog even garen zodat de kerstomaatjes hun smaak vrijgeven zonder helemaal plat te koken.
Giet de gegaarde pasta af en voeg een beetje kookvocht toe aan de saus.
Serveer dadelijk op elk bord een mooie hoop pasta, met daarop een flinke schep saus. Schik daar een paar rolletjes zalm op (niet overdrijven) en werk af met nog wat peper, ringetjes lente-ui en een takje dille. Smakelijk!