Vis en vlees is een succesvolle combinatie die we niet zo vaak benutten. Met het juiste recept in de hand kan je er nochtans heel volle en rijke gerechten mee bereiden. Zoek het evenmin te ver, zo gaat het receptenteam van Colruyt voor de makkelijke maar zeer geslaagde combinatie van scampi en chorizo in dit recept. Deze heerlijke pasta met een Spaans accentje is bovendien in een handomdraai klaar!
Laat de scampi (indien nodig ontdooien) en op kamertemperatuur komen. Versnijd aansluitend de chorizo in blokjes van ongeveer een halve centimeter groot.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Bak de stukjes chorizo op een matig vuur gedurende 5 minuten aan.
Versnijd ondertussen de paprika’s in reepjes en hak de teentjes look fijn.
Voeg paprika en knoflook toe aan de pan. Laat een kwartiertje garen op een zacht vuur.
Gaar ondertussen de pasta in voldoende gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Versnijd de tomaten in kwartjes en verwijder de pitjes. Versnijd vervolgens in kleine blokjes en voeg samen met wat balsamico toe aan de pan.
Voeg ook de scampi toe en laat nog heel even doorgaren. Kruid af met peper en zout.
Giet de pasta af en roer door de saus. Werk af met enkele blaadjes basilicum en enkele druppels vers geperst limoensap. Smakelijk!