VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Gevulde courgette en puntpaprika (Sandra Bekkari)
Wie een mediterrane wind door zijn of haar keuken wil laten waaien met een heerlijke waaier aan gezonde ingrediënten moet dit eenvoudige recept van Sandra Bekkari geprobeerd hebben. Een gevulde puntpaprika vergezeld van een gevulde courgette met stukjes kip, rode pesto, oregano én mozzarella – dat klinkt als een culinair maar gezond (low carb) festijn, toch?
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
15minuten
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Hol de courgettes uit en bewaar het vruchtvlees.
  2. Smeer de randen van de groentjes in met olijfolie en schik in een ovenschaal. Laat 18 minuten bakken in de oven op 180°.
  3. Bak ondertussen de kippenblokjes goudbruin in een scheutje olijfolie. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  4. Hak het vruchtvlees van de courgettes fijn en voeg toe aan de kippenblokjes.
  5. Maak de rode pesto door alle ingrediënten in een cutter fijn te mixen. Voeg eventueel wat olijfolie of water toe indien de pesto te vast is.
  6. Hak de blaadjes oregano fijn en roer samen met de mascarpone en kipblokjes door de rode pesto.
  7. Vul de courgettes en puntpaprika’s met het mengsel. Bestrooi daarna met de geraspte mozzarella en zet nog even onder grill tot de kaas gegratineerd is. Smakelijk!
Recipe Notes

Tip: leg nog wat pitten op de kaas vooraleer je de groentjes gratineert (zonnebloem, pijnboom,…) en serveer op een frisse, groene salade.