Gegrilde roodbaars met paprikasaus (Piet Huysentruyt)
Een lekker stukje vis bakken kan ontzettend veel voldoening geven. De fijne smaak heeft weinig extra nodig om een lekker, smaakvol gerecht te realiseren. Zo maakt Piet Huysentruyt in dit snelle en makkelijke recept roodbaars klaar: een witte vis met een toegankelijke, volle smaak. Aangevuld met een simpele, gladde paprikasaus heb je in geen tijd een culinaire hap.
Versnijd de paprika, knoflook en tomaten in grove stukken.
Smelt een klontje boter in een steelpan en stoof de groentjes aan.
Overgiet na vijf minuten met de groentebouillon. Laat nog 15 à 20 minuten doorgaren.
Haal ondertussen de visfilets uit de koelkast. Wrijf in met olijfolie, kruid met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
Mix de saus en zeef tot een fijne, gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Houd warm.
Grill of bak de visfilets langs elke kant ongeveer 2 minuten aan.
Lepel op elk bord wat saus, leg daar de visfilets vers uit de pan op per persoon. Werk naar smaak af met rucola (of een andere groentebereiding naar wens) en eventueel wat brood. Smakelijk!