Gebakken zalm met lauwe aardappelsla (Jeroen Meus)
Wanneer Jeroen Meus met vis kookt, is dat vaak met zalm. Geen wonder, deze populaire vis heeft een typische smaak en combineert vlot met allerlei bereidingen. In dit frisse recept kiest hij voor een lauwe aardappelsalade met knapperige stukjes selder en komkommer in een kruidige marinade.
Spoel de aardappelen en versnijd in grote stukken. Kook beetgaar in gezouten water.
Meng ondertussen de appelazijn met water, bloemsuiker, laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels tot een frisse marinade.
Versnijd de halve rode in fijne maantjes en voeg toe aan de marinade.
Snijd de komkommer in de lengte in 4 kwarten. Lepel de zaadlijsten weg, versnijd vervolgens doormidden en tot slot in stukjes.
Snijd de selderstengels in stukjes. Doe samen met de kommer bij de marinade en laat rusten in de koelkast.
Versnijd de zalm, indien nodig, in porties per persoon. Kruid met peper en zout.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de stukken vis even aan. Laat daarna verder garen naar wens in de oven.
Giet de gegaarde aardappelen af. Doe in een mengkom en roer er de honing, graanmosterd, wat gesnipperde dille en zure room door.
Schik de gebakken stukken zalm op borden. Lepel er wat lauwe aardappelsla bij, gevolgd door de gemarineerde groentjes en enkele plukjes dille ter decoratie. Smakelijk!