Heb je zin in pizza maar ga je beter voor een gezonder gerecht? Dan is dit vrolijke en verrassende recept ideaal! Bloemkool speelt de hoofdrol, met allerlei ingrediënten die typisch voor een pizza zijn. Bovendien kan je al het werk aan de oven overlaten. Lekker, origineel én gemakkelijk.
Versnijd de bloemkool in grote roosjes. Doe in een ruime ovenschaal en besprenkel royaal met peper, zout en olijfolie. Roer goed om.
Laat de roosjes 10 minuten bakken in de oven op 200°.
Versnijd ondertussen de pruimtomaten in grove stukken en laat de kappertjes uitlekken.
Haal de schaal uit de oven en verlaag de temperatuur tot 160°.
Schik de stukken tomaat, kappertjes en olijven tussen de bloemkoolroosjes. Kruid met gedroogde oregano en chilivlokken.
Besprenkel alles met nog een scheutje olijfolie en overgiet met de witte wijn.
Verdeel tot slot de geraspte kaas over de schotel en laat nog een half uurtje bakken in de oven. Zet eventueel op het laatst de grill aan voor een extra lekker korstje.
Bestrooi net voor het opdienen met flink wat basilicum. Lekker met knapperig brood, pasta, of gewoon zo. Smakelijk!