VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Zeebaars met Siciliaanse saus
Wie graag vis klaarmaakt, weet dat zeebaars een erg dankbare soort is om te gebruiken. Deze populaire vis heeft een volle smaak die heel goed combineert met talloze ingrediƫnten en keukens. Geen wonder dat het vaak in restaurants op het menu staat. In dit verfijnde recept wordt de vis geflankeerd door een typische Siciliaanse saus met kerstomaatjes.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie. Hak de ansjovis fijn en voeg toe. Laat rustig bakken tot die uiteen begint te vallen.
  2. Versnijd de knoflook in flinterdunne plakjes en voeg toe aan de pan. Laat zachtjes bruinen, niet aanbakken.
  3. Hak de olijven in grove stukken en voeg samen met de kappertjes en chilivlokken toe aan de pan. Laat even fruiten.
  4. Halveer de kerstomaten en voeg samen met een scheutje rode wijn toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat de saus 10 tot 20 minuutjes pruttelen. Roer nu en dan zodat de kerstomaten breken en een rustiek sausje vormen.
  6. Kruid ondertussen de zeebaarsfilets met peper en zout. Bak langs elke kant 2 tot 3 minuten aan in olijfolie.
  7. Schik op elk (verwarmd) bord een zeebaarsfilet en lepel er wat saus over. Werk af met gesnipperde peterselie en enkele blaadjes basilicum.
  8. Lekker met brood, pasta of gewoon zo. Smakelijk!