VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (7 votes cast)
Steak chimichurri (Gordon Ramsay)
Dit snelle gerecht van Gordon Ramsay kan je, mits wat oefening, in amper 10 minuten klaarmaken. Desondanks ziet en proeft het allesbehalve als een banale, snelle hap. Je beste vriend voor dit recept is een degelijke, grote grillpan. Klaar? Start!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Steak en groentjes
Chimichurri
Instructies
  1. Verhit een ruime grillpan. Laat goed heet worden. Kruid ondertussen de steak (die idealiter op kamertemperatuur is) met olijfolie, peper en zout.
  2. Snijd de stelen af de champignons en versnijd de krieltjes in dunne plakjes. Halveer de rode ui en snijd in fijne halve maantjes.
  3. Leg de steak in de grillpan. Schik er de champignons en trostomaatjes bij. Kruid de groentjes met peper en zout.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan met antikleeflaag. Voeg de aardappelschijfjes en rode ui toe, kruid met peper en zout. Laat bakken tot ze goudbruin zijn (schud nu en dan op).
  5. Draai ondertussen de steak en de champignons om. Haal van het vuur eenmaal de steak naar wens gebakken is.
  6. Plet een teentje knoflook en voeg samen met een klontje boter toe aan de aardappelschijfjes.
  7. Snipper het groen van de lente-ui en roer door de aardappelschijfjes. Haal van het vuur eenmaal ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Werk dan af met gesnipperde peterselie.
  8. Maak slot de chimichurri: plet het andere teentje look en snipper de chilipepertjes fijn. Hak de kruiden fijn (maar overdrijf niet). Snipper de witte onderkanten van de lente-uitjes in ringen.
  9. Doe knoflook, chilipeper, kruiden en lente-ui in een vijzel. Voeg honing, balsamico en een scheutje olijfolie toe. Kneus alles kort tot een smaakvolle marinade/saus. Werk af met zeste van citroen.
  10. Bedek de steak met flink wat chimichurri. Serveer met de gegrilde groentjes en knapperige aardappelschijfjes.