De beroemde Disney-film ‘Lady en de vagebond’ maakte dit gerecht onsterfelijk: spaghetti met gehaktballen. Het is geen authentiek Italiaans gerecht, het ontstond toen migranten in de Verenigde Staten verschillende keukens mengen. Dat neemt niet weg dat het een heerlijke portie comfort food is waar je ook de allerkleinsten dolgelukkig mee maakt!
Meng het ei en paneermeel door het gehakt. Breng voldoende op smaak met peper en zout.
Rol gehaktballen ter grootte van een kleine pingpongbal. Laat op kamertemperatuur komen.
Snipper de ui, knoflook, wortel en selder fijn.
Stoof de groentjes aan in een scheut olijfolie in een ruime stoofpot.
Voeg het tomatenconcentraat toe en laat even aanbakken. Blus dan met de witte wijn en laat uitkoken.
Voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano. Laat een half uurtje pruttelen op een zacht vuur.
Bak ondertussen de gehaktballen even aan in wat olijfolie. Kleuren volstaat.
Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat mee pruttelen.
Gaar de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
Kruid de saus bij met peper, zout en/of oregano.
Serveer de spaghetti in diepe borden met flink wat saus, gehaktballen, enkele blaadjes basilicum en flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!