VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (8 votes cast)
Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)
Deze vegetarische pasta met de meest authentieke mediterraanse vibes is een echte klassieker. Eenvoud is het sleutelwoord, met een hoofdrol voor de volle, romige smaak van aubergine. Jamie Oliver combineert de Siciliaanse saus met volkoren spaghetti, wat nog net iets meer smaak aan het geheel toevoegt.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd de aubergines in grove blokjes (zo’n 2 cm). Doe ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat 20 minuten uitlekken.
  2. Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes. Pluk de blaadjes basilicum en hak de steeltjes fijn.
  3. Spoel de aubergineblokjes af en dep drog. Meng met oregano, peper, zout, chili en een flinke scheut olijfolie.
  4. Verhit olijfolie in een ruime, hoge pan. Bak de aubergineblokjes gedurende enkele minuten aan tot ze goudbruin worden. Werk eventueel in delen en voeg tijdig wat olie toe.
  5. Voeg de knoflook, gesnipperde basilicumsteeltjes en kappertjes toe. Roer om en laat even mee bakken.
  6. Roer de tomaten samen met de balsamico door de aubergine. Plet de tomaten met een lepel en laat de saus 15 tot 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
  7. Gaar ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  8. Giet de spaghetti af eenmaal al dente en roer een flinke schep van het kookvocht door de tomatensaus.
  9. Rasp de helft van de kaas en roer samen met het merendeel van de basilicumblaadjes door de saus. Roer er dan de spaghetti door en schud goed op.
  10. Serveer met de rest van de geraspte pecorino en versier met de resterende basilicumblaadjes. Smakelijk!