VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de uien, knoflook en chilipeper (desgewenst zonder zaadjes) fijn.
  2. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime stoofpot.
  3. Versnijd de pancetta in fijne stukjes. Bak aan in de pot.
  4. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en chilipeper toe en laat mee fruiten op een matig vuur.
  5. Rol van het gehakt enkele balletjes en zet opzij.
  6. Voeg de rest van het gehakt toe aan de pot. Bak rul, roer regelmatig.
  7. Versnijd ondertussen de tomaten in fijne stukjes. Wens je een extra fijne saus? Pel ze dan eerst.
  8. Blus het vlees met rode wijn. Roer alle aanbaksels los en laat dan even inkoken.
  9. Voeg de tomatenstukjes samen met de laurier en oregano (samengebonden in een kruidentuiltje) toe.
  10. Laat de saus zonder deksel minstens één uur pruttelen tot een dikke saus. Hoe langer en rustiger ze kan pruttelen, hoe voller de smaak.
  11. Werk de saus af met peper en zout naar wens. Laat de gehaktballetjes helemaal op het einde nog even mee garen in de warme saus.
  12. Serveer met spaghetti (gegaard volgens de instructies op de verpakking in gezouten water), vers gesnipperde peterselie en vers geraspte Parmezaan. Smakelijk!
Notities

De gehaktballetjes kan je eventueel achterwege laten, al geeft dit een leuk textuur en smaakaccent.