VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Skrei in papillot met courgette en spinazie
Rond Valentijn is Skrei, een jonge kabeljauw met extra veel smaak, net in seizoen. Perfect om verzorgde gerechten mee te maken waar je al wie je lief hebt mee kan verrassen. Voor wie angst heeft dit mals stukje vis te verknoeien; ‘en papillote’ is dan de perfecte kooktechniek. Alle ingrediënten worden netjes samen klaargestoomd in dit verfijnde, zelfs feestelijke recept met spinazie en courgette.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd van een rol bakpapier vier vellen die voldoende groot zijn om telkens één filet met flink wat groentjes te bevatten (reken op ongeveer 30 cm). Doe hetzelfde met aluminiumfolie.
  2. Leg de vier vellen aluminiumfolie op je werkblad, schik daar de vellen bakpapier op.
  3. Verwarm de oven voor op 190°.
  4. Versnijd de courgettes in fijne plakjes. Doe samen met de spinazie, olijven en pijnboompitjes in een mengkom.
  5. Voeg peper, zout en een scheut olijfolie toe. Meng alles door elkaar en verdeel over de vier vellen bakpapier.
  6. Hak de groene kruiden (basilicum, peterselie en bieslook) fijn. Voeg zowel de zeste als het sap van de citroen toe. Vul aan met peper, zout en flink wat olijfolie.
  7. Leg op elk hoopje groentjes een skreifilet en lepel er telkens wat van de dressing over. Niet alles hoeft op te zijn, je kan een deel bewaren om op tafel te zetten als extra smaakmaker.
  8. Plooi de pakketjes goed dicht en schik ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Laat 20 tot 30 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de filets).
  9. Serveer in de papilots (zonder het zilverpapier), desgewenst met wat brood, pasta, gestoomde krieltjes,… en een koel glas witte wijn. Smakelijk!
Notities

Je kan van dit hoofdgerecht makkelijk een leuk voorgerechtje maken. Halveer in dat geval de porties en serveer het zonder bijlagen (op eventueel wat brood na). Daarnaast kan je deze papilots uiteraard ook op de barbecue maken. Tijdens de zomermaanden is Skrei echter niet langer in seizoen, je kan dan voor een gewoon stukje kabeljauw kiezen (of een andere stevige, witte vis).