VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (9 votes cast)
Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter
Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kruid met een snuif zout en gaar de asperges beetgaar.
  2. Meng ondertussen de fijngesnipperde sjalotten met de azijn, witte wijn en visfumet in een steelpannetje. Laat inkoken tot de helft.
  3. Voeg, eenmaal voldoende ingekookt, de room toe en laat wederom inkoken tot een smeuïg sausje.
  4. Smelt ondertussen een klontje boter in een braadpan. Kruid de Sint-jakobsoesters met wat zwarte peper en zeezout. Bak ze kort langs elke kant aan en houd warm. Let op: te lang bakken maakt ze taai.
  5. Meng ,net voor het opdienen, de klontjes koude boter door het sausje op een zacht vuurtje. Laat niet meer koken en werk af naar smaak met peper en zout.
  6. Schik op elk bordje enkele beetgare asperges en lepel er wat saus over. Werk af met drie Sint-jakobsoesters per persoon. Serveer met een frisse, witte wijn. Smakelijk!