Net dol op de afwas, wel op lekker eten? Dan is deze zalige risotto van Sofie Dumont het recept dat je zoekt. Met een smeuïge combinatie van kazen, fijne stukjes chipolata en rijpe tomaten ben je zo in een culinair paradijs (en heb je maar één pan vuil gemaakt)!
Snijd de chipolata’s in hapklare stukjes. Bak aan in een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan (waar je dadelijk ook de risotto in zal bereiden). Haal ze, eenmaal gaar, uit de pan en zet opzij.
Voeg een vers scheutje olijfolie toe en stoof de gesnipperde ui met de geplette teentjes look aan.
Voeg de stukjes venkel en fijngehakte ansjovis toe. Laat even garen zodat de ansjovis kan smelten.
Voeg de rijst toe, roer om en laat even bakken. Begin dan met de (warme) kippenbouillon stelselmatig toe te voegen. Laat telkens een beetje intrekken en roer om.
Versnijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg samen met het tomatenconcentraat en chilipoeder toe eenmaal de rijst bijna gaar is (doorgaans duurt dit zo’n 20 minuten).
Roer de stukjes worst onder de risotto. Voeg de Parmezaans kaas, mascarpone en stukjes mozzarella toe. Roer voorzichtig om tot een smeuïg gerecht.
Werk de risotto af met voldoende gesnipperde basilicum en – indien nodig – peper en/of zout. Smakelijk!