VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Rigatoni met venkelworstsaus (Ottolenghi)
Volgens Ottolenghi is het cruciaal dat elke (thuis)kok enkele geweldige recepten voor een tomatensaus achter de hand heeft. Altijd lekker, ook voor de allerkleinste. Voor de tomatensaus in dit recept gebruikt Yotam venkelworstjes, wat een enorme smaakbom is. De (optionele) afwerking met enkele toefjes verse pesto maakt er een doordeweeks en toch royaal gerecht van.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Pasta met saus
Pesto (optioneel)
Instructies
  1. Start met het bereiden van de pesto (al is die optioneel) door alle ingrediƫnten in grove stukken te snijden/hakken en samen te mixen in een blender. Zet opzij.
  2. Versnijd de venkelworstjes in plakjes van ongeveer anderhalve centimeter dik. Bak ze gedurende een tiental minuutjes aan in een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan.
  3. Snipper ondertussen look, ui en venkel fijn. Rooster ook de venkelzaadjes en kneus ze.
  4. Schep de stukjes worst, eenmaal goudbruin, uit de pan en zet opzij.
  5. Fruit in dezelfde pan de gesnipperde ui en venkel. Voeg indien nodig een vers scheutje olie toe. Laat 15 minuten bakken.
  6. Voeg paprikapoeder, de helft van het venkelzaad en de gesnipperde knoflook toe. Roer om en laat nog enkele minuten verder stoven. Blus dan met de rode wijn en laat de alcohol even verdampen.
  7. Voeg de tomatenblokjes, 100 ml water, suiker en stukjes worst toe. Breng op smaak met een snuifje zout. Dek af en laat 30 minuten pruttelen, daarna nog 10 minuten zonder deksel tot je een smakelijke, stevige saus overhoudt.
  8. Werk af met de olijven en de rest van het venkelzaad.
  9. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Giet af en roer door de saus. Serveer meteen met enkele lepels pesto. Smakelijk!