VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 4.0/
5
(1 vote cast)
Penne met gegrilde gehaktballetjes en broccoli (Jeroen Meus)
Voor dit leuke recept haalt Jeroen inspiratie bij een traditionele carbonara. Met vers gerolde balletjes, stukjes broccoli en erwten maakt hij er een alledaagse pasta van voor jong en oud.
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Pasta
Keuken
Belgisch
,
Italiaans
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
,
< 60 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Kalf
,
Rund
,
Varken
,
Vlees
Chef kok
Jeroen Meus
Niveau
Beginner
Servings
Prep Time
4
personen
15
minuten
Cook Time
20
minuten
Servings
Prep Time
4
personen
15
minuten
Cook Time
20
minuten
Ingredients
Gehaktballetjes
600
gram
gemengd gehakt
1
ei
20
gram
paneermeel
1
snuifje
Provençaalse kruiden
1
snuifje
dragon
gedroogd
peper en zout
1
liter
bouillon
gevogelte, runds, groente,…
Pasta
500
gram
penne
1
broccoli
3
eieren
200
gram
diepvrieserwten
150
gram
Parmezaanse kaas
blok
Instructions
Meng het gehakt met het paneermeel en ei. Kruid met gedroogde dragon, Provençaalse kruiden en eventueel nog wat peper en zout.
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en druk dan een beetje plat zodat ze makkelijker kunnen gegrild worden.
Breng de bouillon aan de kook. Laat de balletjes garen tot ze komen bovendrijven.
Verhit een grillpan tot ze erg heet is. Grill dan de balletjes gedurende enkele minuten langs elke kant.
Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water.
Versnijd de broccoli in roosjes en laat ze de laatste 3 minuten mee garen met de pasta.
Scheid de eieren en klop de dooiers los met ongeveer twee derde van de (geraspte) Parmezaanse kaas. Het eiwit heb je niet nodig.
Doe de gegaarde pasta en broccoli in een andere kookpot. Voeg de bevroren erwtjes toe en roer om. Houd warm op een zacht vuur.
Roer het eimengsel met een lepel kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en zout en laat nog even warmen tot de erwtjes beetgaar zijn.
Voeg de gegrilde gehaktballen toe, werk af met enkele Parmezaanschilfers en serveer meteen. Smakelijk!