VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Penne met gegrilde gehaktballetjes en broccoli (Jeroen Meus)
Voor dit leuke recept haalt Jeroen inspiratie bij een traditionele carbonara. Met vers gerolde balletjes, stukjes broccoli en erwten maakt hij er een alledaagse pasta van voor jong en oud.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Gehaktballetjes
Pasta
Instructions
  1. Meng het gehakt met het paneermeel en ei. Kruid met gedroogde dragon, Provençaalse kruiden en eventueel nog wat peper en zout.
  2. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en druk dan een beetje plat zodat ze makkelijker kunnen gegrild worden.
  3. Breng de bouillon aan de kook. Laat de balletjes garen tot ze komen bovendrijven.
  4. Verhit een grillpan tot ze erg heet is. Grill dan de balletjes gedurende enkele minuten langs elke kant.
  5. Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  6. Versnijd de broccoli in roosjes en laat ze de laatste 3 minuten mee garen met de pasta.
  7. Scheid de eieren en klop de dooiers los met ongeveer twee derde van de (geraspte) Parmezaanse kaas. Het eiwit heb je niet nodig.
  8. Doe de gegaarde pasta en broccoli in een andere kookpot. Voeg de bevroren erwtjes toe en roer om. Houd warm op een zacht vuur.
  9. Roer het eimengsel met een lepel kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en zout en laat nog even warmen tot de erwtjes beetgaar zijn.
  10. Voeg de gegrilde gehaktballen toe, werk af met enkele Parmezaanschilfers en serveer meteen. Smakelijk!