VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Penne met bloemkool en spekjes (Jeroen Meus)
Wie tijdens de herfst- en wintermaanden op zoek is naar echte comfortfood kan altijd rekenen op Jeroen Meus. Dit recept heeft een beetje weg van macaroni met kaassaus, maar dan met bloemkool en spekjes. Heerlijke pasta voor een kille dag!
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
25minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Instructions
  1. Versnijd de bloemkool in fijne roosjes. Breng ze aan de kook in de melk en laat 7 à 10 minuten garen (let op dat de melk niet overkookt).
  2. Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook om de pasta te garen.
  3. Haal de gegaarde bloemkoolroosjes uit de melk en zet opzij. Bewaar de melk voor de saus.
  4. Versnijd het gerookt spek in reepjes van een halve centimeter breed.
  5. Bak het spek krokant in een scheutje olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Gaar de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken.
  7. Bereid de saus in een grote pot. Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even aanbakken tot het naar koekjes ruikt.
  8. Voeg de melk die je eerder gebruikte om de bloemkool te garen stelselmatig en al roerend toe toe een dikke, witte saus (bechamel).
  9. Haal de pruttelende saus van het vuur en roer de twee soorten kaas door de saus. Voeg extra smaak toe met een schepje mosterd en wat vers citroensap.
  10. Werk de saus naar smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
  11. Roer de penne samen met de bloemkoolroosjes en gebakken spek door de saus. Werk af met gesnipperde peterselie, eventueel nog wat geraspte kaas en serveer meteen. Smakelijk!