Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,… Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!
Schil de knolselder in grove stukken. Kook gaar in gezouten water met de blaadjes laurier.
Bak ondertussen het gehakt rul in een klontje boter in een ruime pan. Breng op smaak met wat gedroogde chili en oregano.
Snipper de ui en knoflook fijn. Roer door het gehakt en laat mee aanbakken.
Breng ondertussen de pasta aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
Snipper de courgette in kleine blokjes. Voeg samen met wat peper en zout toe aan het gehakt. Bak even op, blus dan met een scheut witte wijn en laat verdampen.
Roer de diepgevroren erwtjes door het gehakt. Laat nog even warmen en haal dan van het vuur.
Giet de gegaarde stukjes knolselder af. Mix met een scheutje melk tot een saus die ongeveer de dikte heeft van een witte saus (bechamel).
Werk de saus af met een handvol gemalen kaas, wat zure room, peper, zout en nootmuskaat.
Giet de gegaarde pasta af. Meng meteen met de knolseldersaus en het gehakt. Kruid het geheel naar wens af met peper en zout.
Serveer de pasta bestrooid met vers gesnipperde peterselie en wat rucola. Smakelijk!