VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Pasta carbonara met mosselen
Pasta carbonara behoeft geen introductie. Deze eenvoudige en smeuïge pasta met spek, ei en kaas is een snelle, smakelijke hap die altijd past. Dit recept geeft een verrassende twist aan deze Italiaanse topper: mosselen! Het sausje op basis van room en cider mag dan wel niet helemaal authentiek zijn, de volle aroma’s zullen je zintuigen verwennen!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de mosselen grondig in koud water.
  2. Versnijd het gerookt spek in blokjes. Bak ze knapperig in een ruime, hoge pan (sautause) en schep ze dan uit de pan.
  3. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit samen met een beetje chili in het spekvet.
  4. Breng ondertussen de pasta aan de kook volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  5. Voeg de mosselen toe aan de pan. Schud even op en blus met de cider. Dek af en laat een handvol minuten sudderen tot alle mosselen open zijn.
  6. Schep de mosselen uit de pan. Haal het merendeel uit de schelp, maar bewaar een paar volledige mosselen voor de afwerking.
  7. Voeg de room toe aan de pan en laat even inkoken.
  8. Snipper flink wat dragon en peterselie fijn. Voeg toe aan de saus. Breng verder op smaak met peper en zout.
  9. Giet de pasta af en roer samen met de mosselen en spek door de saus. Laat het geheel nog even warmen en serveer dan meteen. Smakelijk!