VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes zijn altijd een succes. Je kan er jong en oud mee plezieren en eindeloos mee variƫren. Dit toffe en kindvriendelijke recept gaat aan de slag met kippengehakt en Parmezaanse kaas. Aangevuld met pasta en een smaakvolle tomaten-groentesaus levert dat heerlijk alledaagse gerecht met Italiaanse vibes op.
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Parmezaanse kippenballetjes
Tomatensaus met pasta
Instructies
  1. Meng het kippengehakt met de fijngehakte sjalot en knoflook, wat fijngehakte salie, ei, broodkruim, peper en zout.
  2. Meng het gehakt grondig door elkaar. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een pingpongbal. Laat even opstijven in de koelkast.
  3. Snij de ui fijn en plet de teentjes knoflook. Fruit in een flinke scheut olijfolie in een ruime stoofpot.
  4. Versnijd de wortelen en selderstengels brunoise (fijne stukjes). Voeg toe aan de pot en laat enkele minuten aanstoven.
  5. Roer het tomatenconcentraat door de groentjes en laat kort karamelliseren. Blus dan met de witte wijn en roer alle aanbaksels los.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat een kwartier pruttelen.
  7. Breng ondertussen de pasta aan de kook in gezouten water en laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  8. Bak daarnaast de gehaktballen rondom goudbruin in een bruisend klontje boter in een braadpan.
  9. Voeg de gebakken gehaktballen toe aan de tomatensaus en laat nog vijf minuutjes doorkoken.
  10. Blus de pan waar je de gehaktballen in kookte met een beetje water. Roer alle aanbaksels los en voeg toe aan de saus.
  11. Werk de saus af met vers gesnipperde oregano, basilicum, peper en zout.
  12. Schep de pasta in diepe borden en lepel er flink wat saus met enkele balletjes over. Werk af met nog wat oregano en/of basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!