VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (7 votes cast)
Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)
Wie van kleurrijke gerechten houdt die én vegetarisch én gezond én origineel én heel smaakvol zijn, is bij Sandra Bekkari zonder twijfel aan het juiste adres. Deze smakelijke ovenschotel zit propvol lekkers. Perfect om een kille herfst- of winterdag te bestrijden met comfort food waar je je niet schuldig bij hoeft te voelen.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Versnijd de butternut en pastinaak in hapklare blokjes.
  2. Meng samen met de stukjes rode ui en geplette teentjes knoflook in een ruime ovenschaal.
  3. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie, kruid met de takjes tijm, peper en zout.
  4. Laat een flink half uur garen in een voorverwarmde oven op 180°.
  5. Versnijd ondertussen de voorgekookte bieten in hapklare stukjes en meng met een scheut olijfolie, wat peper en zout.
  6. Voeg de stukjes biet halverwege de baktijd toe. Roer dan alles ook eens om.
  7. Doe er voor de laatste 10 à 15 minuten de pompoenpitjes bij en schik er de trostomaatjes bovenop.
  8. Bak ondertussen de plakjes halloumi goudbruin in een scheutje olijfolie.
  9. Meng de honing met een beetje olijfolie en overgiet er de gebakken halloumi mee. Laat nog even karameliseren.
  10. Haal de groentjes uit de oven en schik er de gekarameliseerde plakken halloumi rechtstreeks uit de pan op. Smakelijk!