VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Mosselen met Oude Geuze (Sofie Dumont)
Dit verrassende gerecht komt van pas wanneer het mosselseizoen nog volop aan de gang is maar je stilaan een originelere variant wil proberen dan de klassieke variant met frietjes. Sofie Dumont toont je hoe je met Oude Geuze en een verfijnd mosterdroomsausje een delicaat voor- of hoofdgerecht kan presenteren dat het ook op de BBQ als papillot erg goed doet.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Spoel de mosselen grondig en kuis ze indien nodig.
  2. Versnijd de uien fijn en stoof in een ruime kookpot aan in een klontje boter.
  3. Snipper ook de selder en venkel fijn. Voeg toe aan de gefruite ui en laat stoven.
  4. Breng de groentjes op smaak met voldoende peper en zout. Blus daarna met twee glazen geuze.
  5. Roer de mosterd en de room door de groentjes en laat even pruttelen tot een saus.
  6. Voeg de mosselen toe en laat afgedekt pruttelen tot alle mosselen geopend (en dus gaar) zijn. Schud nu en dan op.
  7. Werk je liever op de barbecue? Maak dan papillots van zilverpapier met telkens een flinke schep mosselen overgoten met een lepel saus. Laat 15 minuten bakken op een hete barbecue.
  8. Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde peterselie. Heerlijk met zuurdesembrood. Smakelijk!
Notities

De verhoudingen in dit recept gaan eerder uit van een voorgerecht. Wil je er een volwaardig hoofdgerecht van maken, volstaat een verdubbeling van alle ingrediƫnten.