VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (5 votes cast)
Macaroni met kaassaus, hesp en groene groenten
Macaroni met kaassaus en hesp mag dan wel een heerlijk gerecht zijn, gezond is het niet echt. Vooral het ontbreken van groentjes is niet echt ideaal aan de originele versie. Met dit originele recept is dat euvel gelukkig snel opgelost. Met enkele groene groentjes zorg je voor veel meer smaak én het is pakker gezonder op de koop toe. Ideaal voor een bende hongerige kids!
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid lichtgezouten water aan de kook. Blancheer de groene groentjes (erwten, broccoliroosjes en asperge-stukjes).
  2. Haal de groentjes tijdig uit het water met een schuimspaan. Let er op dat ze nog beet hebben.
  3. Gaar de macaroni in hetzelfde water volgens de instructies op de verpakking.
  4. Smelt ondertussen een klontje boter in een pan. Fruit de gesnipperde sjalot en look. Bak dan de plakjes champignon aan. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de gegaarde pasta af en laar goed uitlekken.
  6. Maak ondertussen de roux voor de kaassaus. Smelt de boter en roer er dan, af het voer, evenveel bloem onder. Laat even warmen (terug op het vuur) zodat de bloemsmaak verdwijnt en voeg dan al roerend de melk toe.
  7. Werk de witte saus af met de helft van de gemalen kaas. Laat nog even doorkoken (roer goed) en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een beetje citroensap.
  8. Meng de pasta met de kaassaus, groene groentjes, champignons en hamreepjes in een ruime ovenschaal.
  9. Bestrooi met de andere helft van de kaas en laat nog een kwartiertje gratineren onder de grill in een hete oven (180°). Smakelijk!
Notities

Dit toffe recept kan je uiteraard perfect op voorhand maken; altijd een top-idee wanneer je bezoek verwacht. Dan hoef je de schotel enkel nog te gratineren/op te warmen. Bedek daartoe de schotel met aluminiumfolie en laat eerst een half uur op 180° opwarmen. Verwijder dan de folie en laat de kaas nog een tiental minuutjes heerlijk goudbruin worden.