VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Italiaanse kipfilet met asperges in pestosaus
Asperges, ook wel bekend als ons witte goud, associeer je niet meteen met Italiaanse bereidingen. Nochtans zijn aldaar de groene asperges courant en populair. Bovendien combineren ze prima met de witte variant. In dit recept wordt dit culinaire trio begeleid door een romige pestosaus en sappige kipfilets. Heerlijk!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Asperges in pestosaus
Italiaanse kipfilets
Instructies
  1. Schil de witte asperges. Breek de harde uiteindes van de witte en groene asperges af.
  2. Versnijd de asperges in grove stukken. Breng ze aan de kook in gezouten water. Zet het vuur af van zodra het begint te koken en laat nog enkele minuten rusten.
  3. Giet de asperges tijdig af (ze moeten nog beet hebben) en laat afkoelen. Het vocht kan je bewaren om soep mee te bereiden.
  4. Kruid de kipfilets rondom met peper en zout. Wikkel er vervolgens een plakje Italiaanse ham rond.
  5. Verhit een ruime pan. Schroei de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn. Zet opzij.
  6. Verhit in dezelfde pan een scheutje olijfolie. Schroei de kipfilets rondom aan.
  7. Schik de kipfilets in een ovenschaaltje. Leg er telkens een plakje mozzarella op en laat nog 15 minuutjes verder garen en gratineren in de oven (160°).
  8. Blus ondertussen de pan waar je de kipfilets in bakte met een scheutje witte wijn. Roer alle aanbaksels goed los.
  9. Voeg de asperges toe en laat het merendeel van de witte wijn verdampen.
  10. Giet de room bij de asperges en laat rustig pruttelen tot sausdikte. Roer er dan de groene pesto door en werk naar wens of met peper en zout.
  11. Serveer de asperges met de kipfilets, versierd met de geroosterde pijnboompitjes en enkele blaadjes basilicum. Lekker met brood, pasta of aardappelen. Smakelijk!