VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (5 votes cast)
Gehaktballen met orzo (Nigella Lawson)
Wie de term ‘comfort food’ bedacht heeft, moet dit recept in het achterhoofd gehad hebben. Nigella Lawson combineert orzo, een fijne en smeuïge pasta in rijstvorm, met stevige gehaktballen in een tomatensausje. Hier kan je jong en oud, dag in dag uit, mee plezieren!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Gehaktballen
Orzo met saus
Instructies
  1. Kneed het gehakt met alle overige ingrediënten voor de gehaktballen.
  2. Rol gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
  3. Verhit de olijfolie in een ruime pan of stoofpot waar alles (pasta, saus en gehaktballen) in past.
  4. Fruit de gesnipperde ui tot die helemaal zacht is geworden. Roer er dan peterselie en oregano door. Blus vervolgens met de rode vermouth.
  5. Overgiet met de tomatenblokjes. Vul de blikken met het water, roer goed en voeg toe.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout. Dek af en laat 10 minuutjes pruttelen.
  7. Voeg de rauwe gehaktballen toe. Dek af en laat 20 minuten garen op een zacht vuur.
  8. Roer de orzo door de saus, dek af en laat 10 à 15 minuten garen (of tot de pasta gaar is). Roer af en toe zodat de pasta niet gaat plakken.
  9. Werk de pasta af met nog wat Parmezaanse kaas en vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!