VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Donauwelle-cake
Een fantastisch lekkere taart uit Duitsland is de befaamde Donauwelle. Deze taart met chocolade en krieken dankt haar naam aan de golfjes die er in te zien zijn. Er zelf eentje maken is helaas een stevige uitdaging. Dit eenvoudige recept helpt je richting dezelfde smaken, maar vertrekt van een klassieke cake. Lekker en vooral haalbaar!
Porties Prep Tijd
8personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
8personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Mix de suiker en vanillesuiker met een snuifje zout door de zachte boter.
  2. Zeef de bloem en roer door de gesuikerde boter. Meng er daarna de eieren door tot een glad beslag.
  3. Laat de chocolade smelten (au-bain-marie of op een laag wattage in de microgolfoven) en roer door het beslag.
  4. Laat de krieken uitlekken terwijl je de chocolade smelt. Vang het vocht van de krieken op en laat opkoken met een beetje poeder voor vanillepap tot een smeuïge saus.
  5. Voeg de krieken met de kriekensaus toe en roer het beslag een laatste keer goed door.
  6. Stort het beslag uit in een beboterde en bebloemde bakvorm.
  7. Laat de cake ongeveer één uur bakken op 175°, controleer met een priem of de cake voldoende gegaard is. De baktijd kan wat langer zijn doordat de krieken meer vocht toevoegen.
  8. Laat de cake afkoelen en bestrooi met bloemsuiker net voor het opdienen. Smakelijk!