VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Bloemkoolsalade met kikkererwten (Nigella Lawson)
De Briste tv-kokkin Nigella Lawson is beroemd vanwege haar extravagante gerechten die het midden houden tussen gezond en luxueus tafelen. Dit recept hoort vooral bij de eerste categorie: een rijke salade met bloemkool, kikkererwten en allerlei smaakmakers uit verschillende windstreken. Perfect als gezonde lunch of verrassend voorgerecht.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 220°. Versnijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Giet de olijfolie in een ruime schaal. Voeg komijn en kaneel toe, roer goed om.
  3. Schud de bloemkoolroosjes even door de olie, schik ze daarna in een ruime ovenschaal. Laat 15 minuten bakken (220°).
  4. Roer ook de kikkererwten door de schaal met olie, samen met de harissa (let op: pittig! Begin eventueel met de helft en vul aan naar wens).
  5. Versnijd de tomaten in kwartjes en meng door de kikkererwten.
  6. Overgiet de gebakken bloemkoolroosjes met de kikkererwten en tomaten. Laat nogmaals 15 minuten bakken (of tot de bloemkool helemaal gaar is).
  7. Werk af met grof zeezout, granaatappelpitjes en voldoende peterselieblaadjes. Smakelijk!