VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Wortelcurry met balletjes (Sandra Bekkari)
Het gemak en comfort van een traditionele curry is weergaloos. Je zou het kunnen vergelijken met een soep, behalve dan dat er nog veel meer smaak en pit in zit. Sandra Bekkari kiest, zoals je van haar gewoon bent, voor een extra gezonde curry met wortel en kikkererwten. Aangevuld met gehaktballetjes levert dat een fantastisch maal op voor jong en oud waar je zorgeloos van kan smullen!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Instructions
  1. Kuis de wortelen en versnijd in dikke, schuine plakken. Pel de uien en versnijd in reepjes. Pel de teentjes knoflook en pers fijn. Spoel tot slot de ingeblikte kikkererwten en laat uitlekken.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een (wok)pan. Fruit de ui, knoflook en wortelplakjes met de gember.
  3. Voeg de rode currypasta toe. Roer goed om en laat even zweten. Blus dan met de bouillon en kokosmelk. Breng verder op smaak met sojasaus en voeg de kikkererwten toe. Laat 20 minuten zacht pruttelen.
  4. Maak ondertussen de gehaktballetjes: meng het gehakt met kerriepoeder, havermeel, peper en zout. Rol er hapklare balletjes van en bak rondom goudbruin in een scheut olijfolie (of gebruik een airfryer).
  5. Voeg de gehaktballetjes aan de curry toe en laat nog even mee warmen. Breng finaal op smaak met nog wat limoensap en peper/zout naar wens. Serveer in diepe kommen, versierd met verse koriander. Smakelijk!