VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)
Een stukje varkensvlees op het menu wordt wel eens onderschat omdat het relatief goedkoop vlees is. Niets is minder waar, mignonettes zijn bijvoorbeeld erg mager en verfijnd. In combinatie met een smeuïge pastinaakcrème, champignons, een mosterdsausje en kroketjes levert dat een alledaags en toch feestelijk gerecht op voor een zachte prijs.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil en versnijd de pastinaak in grove stukken. Laat 15 minuten garen in gezouten water.
  2. Rooster ondertussen de hazelnoten in een pan met antikleeflaag. Hak grof en zet opzij.
  3. Versnijd de champignons in kwarten. Schik ze in een ovenschaal. Voeg peper, zout, olijfolie en het takje tijm toe. Meng goed door elkaar en laat 10 minuten bakken in de oven (180°).
  4. Giet de gegaarde pastinaak af. Voeg de helft van de room met een eetlepel boter toe. Mix fijn. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Smelt een flinke klont boter in een pan. Bak de stukken vlees langs elke kant 2 à 3 minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. Laat het vlees daarna rusten uit de pan maar houd warm.
  6. Roer 1 dl water door de pan zodat alle aanbaksels loskomen. Laat even inkoken. Voeg dan de rest van de room samen met de mosterd toe. Laat kort inkoken tot een saus.
  7. Serveer het vlees met een lepeltje saus. Lepel er wat pastinaakcrème naast met de champignons en hazelnoot erboven op. Versier tot slot met de waterkers. Lekker met kroketjes. Smakelijk!