VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Toscaans stoofvlees (Colruyt)
Stoofvlees mag dan wel de Belgische klassieker bij uitstek zijn, ook in andere keukens is het langzaam stoven van blokjes vlees een populair gegeven. Colruyt ging voor dit recept neuzen in de rijke culinaire tradities van Toscane in Italië. Dankzij de volle rode wijn en typische kruiden is een heerlijk diner gegarandeerd!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1,5uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1,5uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid royaal met peper en zout.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot. Schroei de stukken vlees rondom aan en haal terug uit de pan.
  3. Voeg een beetje verse olijfolie toe en fruit de gesnipperde ui met de knoflook op een matig vuur. Voeg ook het fijngehakte pepertje toe (of een mespunt pilipili).
  4. Roer de tomatenpuree door de gefruite uien en laat even aanbakken.
  5. Doe de stukjes vlees terug in de pot en voeg de tomatenstukjes, rundsbouillon en rode wijn toe. Kruid met voldoende rozemarijn en marjolein.
  6. Laat afgedekt één tot twee uur sudderen op een heel zacht vuur tot het vlees botermals is en de saus ingedikt.
  7. Werk de saus af met peper en zout. Laat net voor het opdienen de witte bonen nog een handvol minuten warmen in de saus.
  8. Bestrooi net voor het opdienen met verse basilicum. Lekker met pasta en een frisse salade. Smakelijk!
Notities

Net zoals traditioneel stoofvlees kan je dit gerecht het beste een dag op voorhand maken, dan worden de smaken nog voller en rijker.