VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tomaten-gehaktbrood
Met dit recept kan je heel wat tafelgenoten aangenaam verrassen. Iedereen kent een klassiek gehaktbroodje, dat je er een verfijnde tomatenvariant van kan maken is dan weer minder bekend. Gecombineerd met een tomaten-groentesausje en pasta, maak je zo een origineel Italiaans festijn!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe het gehakt in een mengkom en verwarm de oven voor op 170°.
  2. Snipper de sjalot en het teentje knoflook. Fruit in een scheutje olijfolie tot alles zacht is.
  3. Laat even afkoelen en meng dan door het gehakt met het ei, panko, tomatenconcentraat, de Italiaanse kruiden, wat paprikapoeder, peper en zout.
  4. Meng het gehakt grondig door elkaar met je handen.
  5. Kneed tot een mooi, rond broodje en leg in een ingevette ovenschaal.
  6. Wrijf het gehaktbroodje in met wat olijfolie voor een extra glanzend korstje.
  7. Versnijd de tomaat in plakjes. Duw ze in het gehaktbroodje en vorm zo een cirkel.
  8. Laat het gehaktbrood (ongeveer) 45 minuten bakken in de oven, tot het helemaal gaar is. Heerlijk met een tomatengroentesaus en pasta. Smakelijk!