VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tarbot met spruitjes en mosterdsaus
Tarbot is een ideale keuze wanneer je vis in de pan bakt: het stevige vlees blijft goed samen (al kan je ook een andere, stevige witte vis voor dit recept gebruiken). In combinatie met spruitjes, spek en een smeuïg mosterdsausje maak je er een heerlijk zondags visgerecht van dat niet te moeilijk noch speciaal is.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Tarbot met spruitjes
Mosterdsaus
Instructies
  1. Haal de stukken vis tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  2. Kuis de spruitjes (verwijder de harde onderkanten en buitenste blaadjes). Kook ze beetgaar in gezouten water.
  3. Giet de spruiten tijdig af en spoel met koud water zodat ze fris groen blijven. Laat uitlekken en afkoelen.
  4. Kruid de stukken tarbot met peper en zout. Bestuif met wat bloem.
  5. Smelt een klontje boter in een ruime pan. Bak de spekblokjes knapperig. Snipper de sjalotten en laat mee fruiten.
  6. Voeg de spruitjes aan de spekreepjes toe en laat nog even opbakken.
  7. Smelt wat boter in een andere pan en bak de stukken vissen langs elke kant aan tot ze mals maar gaar zijn. Houd warm.
  8. Maak ondertussen de mosterdsaus door de boter te smelten en af te schuimen.
  9. Klop aansluitend de eidooiers met de witte wijn tot schuim. Kruid met peper en zout.
  10. Meng de warme, geklaarde boter samen met de mosterd stelselmatig door de opgeklopte eidooiers.
  11. Dresseer op elk bord een stuk vis, een flinke lepel saus, wat spruitjes met spek en een bijlage naar wens (aardappelen, pasta, brood,…). Smakelijk!