VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Sticky bloemkoolroosjes
Dol op (vegetarisch) snacken? Dan zijn deze sticky bloemkoolroosjes absoluut het proberen waard!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
30minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Bloemkoolroosjes
Marinade
Afwerking
Instructions
  1. Versnijd de bloemkool in kleine roosjes. Denk aan het formaat van een frituurhapje.
  2. Meng bloem en melk door elkaar tot een beslag. Breng voldoende op smaak met peper, zout, chili en knoflook.
  3. Dompel alle roosjes onder in het beslag en rol ze daarna door de panko.
  4. Schik de roosjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Laat de roosjes 20 minuutjes roosteren in een voorverwarmde oven (200°) tot ze goudbruin zijn.
  5. Bereid ondertussen de kleverige saus door de honing, sojasaus, sesamzaadjes, geraspte gember, een snuif peper, maïszetmeel en een scheut water in een steelpan te doen. Breng zachtjes aan de kook en laat pruttelen tot een stroperige saus.
  6. Meng de stroperige saus door de geroosterde bloemkoolroosjes. Zet de bakplaat daarna nog vijf minuutjes in de oven.
  7. Serveer de knapperige, plakkerige bloemkoolroosjes warm, bestrooid met gesnipperde lente-ui en sesamzaadjes. Smakelijk!