VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (7 votes cast)
Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)
Spaghetti bolognese heeft natuurlijk geen introductie nodig, het is een wereldberoemd gerecht dat vaak een favoriete keuze is. Net daardoor bestaan er heel wat varianten waarop je deze klassieker uit Italië kan bereiden. Ook bekende chefs vertellen graag hoe zij het aanpakken. In dit recept onthult chef-kok en meester-patissier Roger Van Damme zijn geheimen!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de uien in halve ringen en snipper de teentjes look. Fruit in een royale scheut olijfolie.
  2. Snijd de tomaten in 4 en voeg samen met de gedroogde kruiden en het verse kruidentuiltje toe.
  3. Overgiet met de tomaten in blik. Breng op smaak met een snuifje kristalsuiker, peper en zout.
  4. Laat de tomatensaus een half uur zachtjes pruttelen zonder deksel.
  5. Bak ondertussen het gehakt rul in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Gaar aansluitend de pasta volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water met een scheutje olijfolie.
  7. Haal het kruidentuiltje uit de tomatensaus en mix fijn. Voeg het gehakt toe en laat nog even warmen. Kruid indien nodig verder af met peper/zout.
  8. Doe de spaghetti in voorverwarmde borden en lepel er een flinke schep saus over. Werk af met geraspte kaas, enkele blaadjes basilicum en een trosje geroosterde kerstomaten. Smakelijk!