VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Scampi’s met broccoli en farfalle (Colruyt)
Het voordeel aan de recepten van supermarkt Colruyt is dat ze haalbaar zijn op alle vlakken: een beperkt ingrediëntenlijstje, niet al te veel werk en bovenal een lekker resultaat zonder moeite. Dit smakelijk recept is daar een prima voorbeeld van. Leuk als voorgerecht, of verdubbel de portie en geniet van een echte portie comfort food!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de farfalle volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  2. Snijd ondertussen een klein kruisje onderaan de tomaten en dompel ze enkele seconden in kokend water.
  3. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en versnijd het vruchtvlees in fijne stukjes.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en bak de (indien nodig ontdooide) scampi kort aan langs elke kant. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de broccoliroosjes, stukjes tomaat en room toe. Vul aan met de gegaarde pasta, kruid dan met peper en zout naar smaak. Laat nog heel even doorkoken.
  6. Verdeel de pasta over individuele kommetjes en bestrooi met Parmezaanse kaas. Zet de kommetjes nog even onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt en serveer meteen. Smakelijk!
Notities

Zoals gezegd in de inleiding is dit recept bedoeld als voorgerecht. Indien je de portie verdubbeld maak je er echter zonder moeite een hoofdgerecht van. In dat geval is het bovendien handiger om de pasta niet te verdelen in individuele porties maar gewoon in een ruime ovenschaal te gratineren.