VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo (Colruyt)
Bij gebrek aan tijd is een ovenschotel, die je eventueel op voorhand al klaarmaakt, een godsgeschenk. Het receptenteam van Colruyt combineert de zachte smaak van kip, met de pittige smaak van chorizo. Aangevuld met rijst, een kaaskorstje en een tomatensausje met erwten en broccoli, levert dat onvervalste comfortfood op voor jong en oud!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime portie gezouten water aan de kook. Blancheer de (diepgevroren) erwtjes gedurende een vijftal minuten. Voeg daarna de broccoliroosjes toe.
  2. Laat nog vier minuutjes koken. Giet af, spoel onder koud water en laat laat uitlekken.
  3. Breng aansluitend de rijst aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime (hoge) pan. Bak de kippenhaasjes, gekruid met peper en zout aan.
  5. Versnijd de chorizo in hapklare blokjes en voeg toe aan de stukjes kip. Laat rustig mee bakken.
  6. Halveer de kerstomaatjes en plet het toontje knoflook. Voeg toe aan de pan.
  7. Voeg na enkele minuten pruttelen ook de geblancheerde erwtjes en broccoliroosjes toe.
  8. Overgiet met de tomatenblokjes. Breng op smaak met flink wat gesnipperde peterselie, een snuif cayennepeper, zout en peper.
  9. Roer de gekookte rijst door de saus en haal van het vuur.
  10. Stort de helft uit in een ovenschaal. Bestrooi met de helft van de kaas. Herhaal met de andere helft van het gerecht.
  11. Laat nog een kwartier gratineren in een voorverwarmde oven (160°). Smakelijk!